with an eye towards sustainability

ACHTER DE SCHERMEN

Achter de schermen worden met kleine gebaren bewuste keuzes gemaakt. Zo gaan wij zo bewust mogelijk om met energie- en waterverbruik en scheiden wij ons afval. Ook het print- en papierverbruik wordt zoveel mogelijk teruggedrongen door zoveel mogelijk digitaal te regelen. Wanneer wij toch documenten printen of iets opschrijven doen wij dit met gerecyclede pennen op gerecycled papier. Printen van meerdere pagina’s wordt gedaan door beide kanten van het papier te bedrukken.

 

INKOOP

Ieder merk wat ons interessant lijkt als toevoeging op ons assortiment wordt benaderd met de vraag wat zij doen voor een beter milieu. Dit loopt uiteen van producten die zijn gemaakt van gerecyclede materialen tot duurzame items die lange tijd meegaan. Of van verzorgingsproducten zonder toegevoegde bull*** tot bedrijven die zich inzetten tegen kinderarbeid etc. Het ene bedrijf heeft zich al verder ontwikkelt dan het ander, maar wij zijn van mening dat ieder gebaar een mooie stap in de goede richting is. Wij verkopen dan ook graag producten van leveranciers die laten zien dat zij een steentje bijdragen aan een schonere wereld.

 

VERZENDEN

Voor het verzenden van jouw bestelling maken wij gebruik van kartonnen* dozen. De grootte van de doos wordt aangepast aan de grootte van het product. Dit wordt gedaan zodat er geen onnodig verpakkingsmateriaal wordt verbruikt. Wanneer een product al stevig in zijn originele doos is verpakt, verpakken wij deze niet nogmaals in een omdoos. Wij roepen buurtbewoners op om hun (gebruikte) kranten en folders bij ons in te leveren. Deze gebruiken wij als vulmateriaal in de doos. Bij breekbare producten zorgen wij voor extra bescherming met behulp van golfkarton*. De doos wordt dichtgeplakt met papieren* tape. Wij voegen geen retourformulier en retouretiket toe aan jouw bestelling om papier te besparen. Wil je jouw bestelling ruilen of retourneren? Klik hier voor meer informatie.

 

* Al het papier en karton wat wij gebruiken heeft een FSC®-keurmerk.

 

IDEEËN EN TIPS

Heb jij nog duurzame ideeën voor ons? Tips zijn van harte welkom, wij horen het graag!

€ Nederland

© 2021 STUDIO KLO, all rights reserved | Algemene voorwaarden | Cookiebeleid | Privacybeleid | FAQ